Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Met Teddieke de kat wandelen

Met Teddieke de kat wandelen

Teddieke de kat
Teddieke

Met de kat gaan wandelen… Het gebeurt weinig maar het kan.

Teddieke is een katertje dat we uit het asiel geadopteerd hebben. Hij was nog geen 2 jaar en werd 3 keer binnen gebracht.

Een kat met een handleiding! Maar na heel veel geduld en vooral ‘een goede relatie opbouwen’ met Teddy, is het nu gewoon een katje met een handleiding. En een avonturier.

Waar we eerst woonden kon hij buiten via het dakterras en zo naar een weide. Maar toen ze begonnen te bouwen (waar nu niet??) werd een heel stuk van zijn territorium afgenomen. Omdat het verkeer zo was toegenomen en het niet meer aangenaam was om daar te wonen, besloten we te verhuizen.

Nu wonen we recent in een huis dat staat in een beschermde agrarische zone, omgeven door weilanden, bos, … . Achter onze tuin loopt een zandweg. De buurman zei: ‘ga er eens wandelen, ‘t is schoon daar’. En zo wandelden wij daar… tot we een gemiauw hoorden achter ons. En daar was ons Teddieke… .

Drie jaar lang behandeld voor een gediagnosticeerde gedragsstoornis. Verhuisd naar een andere omgeving en gedragsstoornis verdwenen als sneeuw voor de zon!

Soms is het nodig om van omgeving te veranderen. Niet iedere kat is geschikt om binnen te blijven of om in een beperkte omgeving te leven.

Een zelfgemonteerde video (link) hieronder van onze leuke wandeling! Met de kat gaan wandelen … niet is onmogelijk!

https://clipchamp.com/watch/BCrVrM7X29K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *