Meteen naar de inhoud

(Bach)bloesemtherapie

Pets Matter voert geen dierengeneeskunde uit zoals bepaald in de wet van 28/8/1991 en vervangt geen dierenarts. Pets Matter kan wel complementair aanvullen en samenwerken met een dierenarts.

Wat zijn (Bach)bloesems?

Bachbloesems

(Bach)bloesemtherapie voor dieren is iets heel specifiek.

Omdat Bachbloesems (en ook Australian Bush Flowers) aftreksels zijn van bomen, planten en struiken, hebben elk van deze bloesems ook een helende werking.

Over het ontstaan, de geschiedenis en Dr. Bach Edward_Bach

Hoe werken (Bach)bloesems?

Bachbloesems werken op mentaal/emotioneel niveau en brengen de gemoedstoestand terug in balans.

We kennen haat-liefde, angst-zelfzekerheid, dominantie-onderdanigheid, … Een dier/mens kan vol haat zitten. Bachbloesems zorgen ervoor dat deze haatgevoelens afgezwakt worden en men meer ontvankelijk wordt voor liefde. De balans tussen deze twee extremen wordt hersteld.

Daarom dat Bachbloesems een goed effect hebben op gedragsproblemen/probleemgedrag. Voor deze problemen kan u bij Pets Matter terecht.

Bachbloesemtherapie bij dieren

De wereld van dieren is niet dezelfde als die van mensen. Er zijn bepaalde emoties die een dier niet kent, maar mensen wel. Of die anders ervaren/beleefd worden. De Bachbloesems moeten vertaald worden van mensentaal naar dierentaal. En hondentaal is dan weer niet dezelfde dan de kattentaal.

Het is ook heel belangrijk dat we de juiste oorzaak van een emotie kunnen duiden. Bijvoorbeeld angst bij een hond kan uiteenlopende oorzaken hebben.

Om dit te bepalen moeten we op onderzoek uit. Objectief, met kennis van: dierengedrag, de bloesems, rassen, de talen (hond/kat/mens). Dit is het eerste consult van Gedragstherapie/ – begeleiding. Alleen een consult voor Bachbloesems boeken gaat dus niet.

Praktisch gezien…

Bachbloesems zijn niet verslavend en hebben ook geen nadelige werking op het lichaam zoals bij reguliere medicatie. Het is simpel: wanneer een verkeerde remedie is geselecteerd, werkt het gewoon niet.

Zijn Bachbloesems een wondermiddel? Nee… absoluut niet. Meer nog, het is een en-en verhaal en niet een of-of verhaal. Wanneer een dier probleemgedrag of ongewenst gedrag vertoont zal dit deels gepaard gaan met ‘gedragstherapie‘ dat ondersteund wordt met Bachbloesemtherapie.

Kant en klare mix of maatwerk?

Kant en klare mixen helpen in de meeste gevallen niet omdat de juiste oorzaak van het probleem een geheel andere remedie vergt. Ik werk altijd op maat, altijd à la carte. Daarom is het noodzakelijk om een 1ste consult (eenmalig) te doen. Dan ken ik het dier, de omgeving, zijn gezondheidsproblemen, eigenaars, andere dieren, … Nadien zijn eventuele vervolgconsulten voldoende (meestal zijn deze niet nodig).

Een consultatie…

…daar starten we mee. Ik kom altijd bij U thuis. Uw viervoeter mag eten, drinken, slapen, stoeien, … zolang hij/zij maar thuis is. Consultatie aanvragen kan via formulier , mail of link onderaan deze pagina …Dit is een consultatie voor gedragstherapie.

U mag vertellen, ik luister en observeer en zal ook veel vragen stellen.

Er worden gedragsadviezen gegeven en eventueel een Bachbloesemtherapie opgestart.

Een consultatie (zie ook gedragsbegeleiding-therapie) duurt 1 à 2 uren. Voor prijzen zie tarieven.

Een Bachbloesemtherapie wordt geadviseerd om 2 maanden te geven voor de beste resultaten (voor acute gevallen). Dat zijn 2 flesjes van 30 ml. Uzelf beslist uiteraard of u de therapie verder zet of stop zet.

Eventueel wordt het tweede flesje qua remedies aangepast naargelang de situatie op dat moment.

Belangrijke opmerkingen!

Bachbloesems zijn geen medicatie en vervangen ook niet medicatie voorgeschreven door een dierenarts. Bachbloesems zijn een voedingssupplement dat ondersteunend werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *